Dichtbij onthaasten en herbronnen

June 09, 2018

Onthaasten, de stress van je af laten glijden, je lichaam alle rust gunnen en volledig zen worden alvorens met heldere inzichten, bruisende ideeën en vol enthousiasme een nieuwe werkperiode aan te vatten. Een wellness-weekend of een relax-midweek maken steeds meer deel uit van ons vrijetijdspatroon.

 

Heel wat hotels in eigen land, in Luxemburg, in het Duitse Eifelland en de Moezelstreek, in het Franse Normandië en de Elzas evenals in Nederlands-Limburg pakken uit met wellness-arrangementen in uiteenlopende prijs- en comfortklassen. Verderop in het buitenland zijn er complete wellness-resorts die een hele waaier aan behandelingen presenteren waarin wellbeing, fitness en beauty centraal staan.

Dikwijls worden die wellbeing-, fitness- en beauty-behandelingen gebundeld onder de noemer ‘spa’, verwijzend naar de aanwezigheid van thermische baden, hamam, sauna’s, jacuzzi’s en dompelbaden die bijdragen tot het ultieme gevoelen van ontspanning. Gepersonaliseerde gelaats- en lichaamsbehandelingen verfijnde, Aziatische, massagebeurten, manicure en pedicure vullen het wellness-pakket naar keuze aan. Diverse wellness-hotels en centra beschikken overigens ook over aangepaste arrangementen voor kinderen en tieners.

Bourgondiërs zoals wij veelal zijn, kan zo’n wellness-arrangement in verschillende boetiekhotels en sterrenhotels meer dan eens perfect worden gekoppeld aan culinaire verwennerij en topgastronomie.