Hotels zonder kinderen waren nog nooit zo populair

July 18, 2018

Vakantiehotels waar kinderen onder de 16 niet toegelaten zijn, winnen vooral bij mensen die op zoek zijn naar rust aan populariteit.

Rust

De ‘adult only’ trend ( voor de goede verstaander: kinderen onder de 16 zijn niet welkom) is de reissector niet ontgaan. Steeds meer hotelketens gaan zich richten op koppels zonder kinderen. Waar bepaalde hotels zich proberen te onderscheiden met spectaculaire glijbanen en kinderanimatie, doen andere hotels net het tegenovergestelde. Kleurrijke speeltuinen worden vervangen door stilteplekken als lommerrijke tuinen en schreeuwerige animatie is er ook niet meer. De ‘adult only’ hotels hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze bieden vooral rust. Iets wat in deze hectische tijden meer en meer gewenst wordt. Vandaar dat de hotels zonder kinderen niet alleen in trek zijn bij singles en koppels zonder kinderen, maar ook bij ouders die eens van wat ‘quality time’ met zijn tweetjes willen genieten.

Meer aanbod

Tot voor kort vond je adult only hotels uitsluitend in het luxesegment en was een vakantie zonder kinderen voorbehouden voor rustzoekers met een flinke beurs. Maar door het spel van vraag en aanbod zijn ook steeds meer hotels in het midden- en budgetsegment deze formule gaan aanbieden. Het aanbod is even divers geworden als bij de gezinsvakanties, zodat bijna iedereen die het wil kan genieten van een vakantie zonder kinderen. Dit kan nu ook op meer bestemmingen dan vroeger. Nog niet zo lang geleden moest je naar de Caraïben voor een adult only verblijf. Nu vind je vakantiehotels waar alleen volwassenen kunnen logeren ook op bestemmingen zoals Spanje en Griekenland.