Stranden op Mauritius: voorproefje van het aards paradijs

July 19, 2018

Met zijn hagelwitte zandstranden, azuurblauwe lagunes en wuivende palmbomen benaderen de stranden van Mauritius het droombeeld van het aards paradijs. Geen wonder dat het exotische eiland vooral in trek is bij strandliefhebbers en honeymooners.

Koraalrif

Eigenlijk kun je stellen dat gans Mauritius (dat maar de oppervlakte heeft van een Belgische provincie) omzoomd is door droomstranden. Alleen in het zuiden zijn de stranden minder goed en is er geen koraalrif aanwezig. Alle andere regio’s hebben die typische poederwitte stranden met warme lagunes waarvan de kleur van het water door het hele pallet van blauw en turkoois loopt. De meeste hotels zijn dan ook hier te vinden. Overigens gaat het hier uitsluitend om luxehotels die werkelijk alles doen om de (kapitaalkrachtige) gasten in de watten te leggen. Mauritius voert een bewuste toeristische politiek waarbij men vooral focust op luxetoerisme.   

Zonaanbidders

Zoals gezegd komen zonaanbidders ruim aan hun trekken aan de mooie zandstranden, waar Mauritus klaarblijkelijk een patent op heeft. Het is dan ook bijzonder moeilijk om een ‘lijstje’ van topstranden aan te duiden. De toeristische dienst van Mauritius schuift deze stranden naar voor als ‘the best beaches definitely worth a visit’. Het gaat om de topstranden Pereybere, Flic en Flac, Le Morne, Belle Mare, Blue Bay en Ile aux Cerfs.