Veiligheidsmaatregelen Charleroi Airport

June 12, 2020

Net zoals Brussels Airport gaat ook de luchthaven van Charleroi (BSCA) vanaf maandag 15 juni, wanneer de activiteiten op de luchthaven hervat worden, met een warmtebeeldcamera de lichaamstemperatuur meten van iedereen die de luchthavengebouwen wil betreden. Dat meldt de luchthaven woensdag. 

De camera zal de temperatuur van iedere passant controleren, zonder dat hij of zij moet stilstaan. De stroom van passagiers en begeleiders wordt volgens de luchthaven daardoor niet verstoord.

 

 

Samenwerking Rode Kruis

Om de kwaliteit van de dienstverlening te verzekeren, gaat BSCA samenwerken met het Belgische Rode Kruis. Elke dag zal het Rode Kruis een team van twee personen in de screeningzone plaatsen. “Dit team beschikt over de nodige kwalificaties, gaande van hulpverlener tot dringende psychosociale hulpverlening”, klinkt het.

 

Drie metingen

Wanneer een lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger gemeten wordt, zal een tweede keer worden gemeten door het personeel van het Rode Kruis met behulp van een oorthermometer. Indien het tweede resultaat ook op een verhoging wijst, zal de temperatuur een derde keer worden gemeten met behulp van een digitale thermometer, die onder de arm van de betrokken persoon wordt geplaatst.

Wanneer al die controles wijzen op een temperatuur van 38 graden Celsius of hoger, zullen de medewerkers van het Rode Kruis de persoon de toegang tot de terminal ontzeggen en hem of haar vragen om een arts te raadplegen.