Vertrekken vanop Brussels Airport

June 04, 2020

Vanaf 15 juni gaan de Belgische grenzen weer open voor niet-essentiële reizen binnen Europa/de Shengenzone, en kan je het vliegtuig opnieuw nemen vanaf Brussels Airport. Hoe verloopt reizen in deze coronatijden? Wij stelden de vraag aan Brussels Airport.

 

Net als op andere plaatsen, vragen we je ook op de luchthaven de veiligheids- en hygiënevoorschriften te respecteren:

  • Allereerst blijft het erg belangrijk om alle hygiëneregels strikt toe te passen en steeds een afstand van 1,5 meter te bewaren van andere personen.
  • Het is verplicht een mondmasker te dragen op de luchthaven vanaf 6 jaar.
  • Voor je de luchthaven binnengaat, zal via thermische camera’s jouw temperatuur gemeten worden. Deze scan verloopt snel en efficiënt en brengt nauwelijks hinder of vertraging met zich mee. Wees je ervan bewust dat je geen toegang tot het luchthavengebouw zal krijgen als je een temperatuur hoger dan 38° graden hebt.

Kom net zoals anders tijdig naar de luchthaven. Voor reizen binnen de Schengenzone 2u30 op voorhand, en voor reizen buiten de Schengenzone 3u30 op voorhand. Reizen buiten de Schengenzone is momenteel enkel nog maar mogelijk voor essentiële reizen. 

 

Brussels Airport voerde naast deze aanpassingen heel wat maatregelen in om de gezondheid van personeel en passagiers te waarborgen: aangepaste wachtrijen, bestickering met de voorzorgsmaatregelen en waar je niet/wel kan zitten, plexiglas aan de balies, aanwezigheid van handgel dispensers, extra schoonmaakbeurten, de implementatie van UVS-technologie, een speciale coating op veel aangeraakte oppervlakten, enz.

 

Moet je binnenkort op de luchthaven zijn? We vragen je medewerking om de afstand goed te bewaren om zo jezelf en anderen te beschermen.

 

Als luchthaven volgen we de situatie over het coronavirus nauwgezet op in samenwerking met de Belgische gezondheidsautoriteiten, en we zijn klaar om elke bijkomende maatregel onmiddellijk te implementeren wanneer nodig.

 

Voor meer informatie kan je hier terecht