Vraag het aan Walt Disney

April 21, 2020

Had je ooit gedacht dat Walt Disney je kan helpen met een brainstormsessie? Of je nu zelf tot enkele originele inzichten wil komen of je collega’s hun creativiteit wil stimuleren, een brainstorm kan wonderen doen. Om tot een goed resultaat te komen werk je best vanuit een vast stramien. Dat geeft structuur aan het denkproces. Er bestaan talloze manier om een brainstorm te organiseren, maar met deze aanpak kom je al een heel eind!

Walt Disney was een dromer, maar ook een realist. Al zijn films begonnen als een fantasie, een droom. Vervolgens bekeek hij of die droom ook haalbaar was. En hij was kritisch in de uitvoering.

 

 

Je kan de visie van Walt Disney toepassen in een brainstorm met drie rollen. Je bekijkt het probleem elke keer vanuit een andere rol:

 

1) De dromer

De dromer laat zijn fantasie de vrije loop. Ziet ongekende mogelijkheden. Mislukken kan niet. Alles is mogelijk.

 

2) De realist

De realist vraagt zich af hoe de droom te realiseren is. Het uitgangspunt is dat de droom werkelijkheid wordt. Wat heb je nodig om dit te verwezenlijken?

 

3) De criticus

De criticus bedenk wat er allemaal kan misgaan. Levert het idee voldoende op? Schieten we ons doel niet voorbij? Is het interessant genoeg?

 

Succes alvast!

Categories:ustaystrong