Whitbread opent eerste volledig elektrische Premier Inn hotel

October 19, 2023

Whitbread heeft haar eerste volledig elektrische Premier Inn hotel officieel geopend, gevestigd in de stad Swindon in Wiltshire. Het Premier Inn Swindon Town Centre, met 195 kamers, werkt volledig op hernieuwbare elektriciteit en is niet verbonden met de aardgasvoorziening. Duurzame initiatieven omvatten zonnepanelen, een energiezuinige lucht-naar-water Mitsubishi Q-Ton CO2-warmtepomp voor het verwarmen van water, en energiebesparende LED-verlichting met lichtregelingssystemen.

Energieopwekking is gekoppeld aan een monitoringssysteem voor batterijen dat automatisch energieverbruik regelt. Het gebouw is ontworpen om aan de uitstekende BREEAM-normen te voldoen en gebruikt een door Passivhaus geïnspireerd stoffen eerst ontwerp om het energieverbruik te optimaliseren.

Whitbread geeft aan dat alle nieuwe Premier Inn-gebouwen vanaf 2026 zullen worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnet. Ook streeft het bedrijf ernaar dat tegen hetzelfde jaar 100% van de gekochte elektriciteit over alle Whitbread-eigendommen hernieuwbaar zal zijn (indien mogelijk).

In hun transitieplan naar nul-uitstoot omvat Whitbread ook een verbintenis om de aardgasvoorziening bij meer dan 800 Premier Inn eigendommen tegen 2040 te verwijderen, waarbij geleerd wordt van het ontwerp en de werking in Swindon.

Richard Aldread, hoofd van de bouw in de regio's van het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor Whitbread, reageerde op het nieuws: "We verwelkomen gasten in ons eerste volledig elektrische budgethotel in het VK en zetten daarmee de deuren open voor de toekomst. De Premier Inn in Swindon, die voor 100% op hernieuwbare energie werkt, toont aan dat duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan. Dit maakt onderdeel uit van onze investeringen in innovatieve, duurzame eigendommen."

De opening geschiedt voorafgaand aan de geplande onthulling van het voco Zeal Exeter Science Park in 2024, het "eerste levenscyclus netto nul-koolstofhotel" van IHG.

Image_URL: https://www.uniglobe.be/content/iStock-1304598809-20231019043910_blog.jpg