Winters ontstressen in Tirol

December 20, 2019

De winter klopt aan de deur. Laat hem binnen! Zie hem niet als een periode van koude, donkerte, guur weer en gladde wegen. Zie hem wél als een periode om volledig te ontstressen tijdens een winterweek in Tirol. Skiën, dat zeker. Maar ook: ontspannen. In Tirol vind je daar de ideale adresjes voor!

Wintersport wordt meestal gerelateerd aan ‘inspanning’. Skiën is inderdaad een serieuze bezigheid, die behoorlijk wat calorieën doet verbranden. Na een dag skiën blijf je dan – noblesse oblige – even hangen in de après-ski: een bar waar je een schnaps (of twee) drinkt. Maar laten we toch niet vergeten dat bij zo’n wintersportvakantie ook absolute ontspanning hoort. De winter met zijn donkere maanden doet ons hunkeren naar ontspanning, ontzorging, rust. Na enkele drukke maanden én een rist of wat kerstfeesten is het eindelijk tijd om volledig tot rust te komen. In Tirol, Oostenrijks meest liefelijke winterbestemming, heb je daar ontzettend veel mogelijkheden toe. Want de majestueuze schoonheid en grootsheid van de besneeuwde Alpentoppen sporen aan tot wellness.

Vooreerst zijn er een aantal fantastische thermen die je tot die wellness uitnodigen. De bekendste is ongetwijfeld de Aqua Dome in Längenfeld, op een boogscheut van het bruisende Sölden. Een fantastisch geheel van 5 hectaren onversneden genot met binnen- en buitenbaden, heerlijk genesteld in het mooie Ötztal. Of keer 300 jaar terug en dompel je onder in een berkenhouten bad in de Aigner Badl in het Hochpustertal.

Ook winterse yoga is mogelijk in Tirol. Een mooi voorbeeld is het Yogaresort Alpen Retreat in Nassereith: een reis naar jezelf, eenvoudig gelukkig zijn, terwijl buiten de sneeuw naar beneden dwarrelt. Intens genieten én ontspannen tegelijk.

Natuurlijk zijn er ook een heleboel wellness hotels die niet alleen actieve skiërs maar ook rustzoekers en ontspanners welkom heten. Neem nu het Vitalhotel Edelweiss in Neustift: waterbedden, infraroodlicht, deugddoende massages, relaxruimte met zicht op de Stubaier Alpen… In het Bio-Welnnesshotel Holzleiten op het Mieminger Sonnenplateau adem je de zuiverste alpendennenlucht in, gekend omwille van zijn rustgevende impact op je hartslag.

Winter hoeft dus écht niet alleen om skiën en drukte en lawaai te gaan. Laat het skiën zeker niet achterwege, maar combineer het met een portie intense, onversneden ontspanning.

Categories:relax