Yoga op een viermaster

August 27, 2019

Wie van yoga houdt, beseft dat de plaats voor die oefeningen een grote rol speelt. Een yogasessie met een professionele yogaleraar op het houten dek van een viermaster van Star Clippers is dan ook een unieke belevenis. Laat de zeelucht zijn impact hebben op je lijf en je ziel.

Star Clippers is bekend als rederij die drie- en viermasters al zeilend naar de mooiste plekken op aarde stuurt, voor exclusieve, kleinschalige cruises. Vaak neemt zo’n zeilschip een professionele yogaleraar mee. Want het mag duidelijk zijn: zilte zeelucht, een houten dek, adembenemende omliggende natuur: het zijn allemaal elementen die van een yogasessie iets onvergetelijks maken.

Een yogacruise is zalig ontspannend. Elke dag maak je twee sessies aan boord mee. Een eerste krijg je in de ochtend, voor het ontbijt, op het nog desolate dek dat zich langzaam aan de ochtendzon aan het opwarmen is. Een sessie telt telt meestal maar een tiental deelnemers, op een totaal van zo’n 170 meevarende passagiers. Klein genoeg om ten volle van de rust, de ontspanning én de inspanning te kunnen genieten. 

Een yogacruise is totaal stressloos. Heb je zin om te proberen? Dat kan, ook als je nog nooit aan yoga gedaan hebt. Want iedereen doet oefeningen op eigen niveau. Deelname aan alle yogasessies is volledig gratis. Onder de enorme, bol staande witte zeilen, is het heilzame effect voor lichaam en ziel ontieglijk groot.

Wie dat wil, kan aan boord trouwens ook deelnemen aan meditatiesessies. En wanneer je niet met yoga of meditatie bezig bent, kan je ten volle genieten van de informele elegantie van je zeilend cruiseschip en de bestemmingen die je daarmee aanvaart. Genieten dus, maar zonder mate.

www.starclippers.com
Foto's: starclippersblog

Categories:vakantie reizen