Zalig smullen op Malta

January 28, 2020

Kaviaar: voor veel lekkerbekken het ab-so-lute neusje van de steur! Combineer die lekkernij met de fantastische locatie die Malta is, en je komt uit bij een zalige win-win. Caviar & Bull is zonder twijfel een van de beste gastronomische belevenissen in de Middellandse Zee. En het gaat heus om meer dan een lepeltje kaviaar!

De naam ‘kaviaar’ mag dan wel van het Perzische woord ‘khag-avar’ komen (‘krachtige koek’) toch hoef je niet meteen richting Kaspische Zee om van die culinaire delicatesse te kunnen genieten. Malta, het dwergstaateiland in het zuiden van de Middellandse Zee, werkt zich al een aantal jaren op als luxebestemming. Halfweg tussen Sicilië en Tunesië kunnen toeristen zich laten onderdompelen en pamperen in schoonheid, comfort en genot. Vaar er rond in een gehuurd zeiljacht, spring een van de vele hipster strandbars binnen én – vooral – ga smullen in Caviar and Bull. Dit restaurant in San Gilian, net ten noorden van hoofdstad Valletta, maakt deel uit van het sjieke Marina Hotel Corinthia Beach Resort. 

Het restaurant is vooral bekend voor zijn uiterst verfijnde gerechten die de Middellandse Zee alle eer aandoen. Chef Marvin Gauci haalt de ene na de andere internationale prijs binnen. Zijn faam reikt inmiddels veel verder dan de grenzen van het eiland.

Niet alleen culinair is dit een hotspot. Ook toeristisch is het volop genieten geblazen in Caviar & Bull. San Gilian – beter bekend onder zijn Engelse naam Saint Julian’s – is een toeristische trekpleister die naadloos oude cultuur en architectuur aan uitgaansleven, hotels, bars en restaurants koppelt. Het is dus een heel goed idee om een halve dag door het dorpje te struinen en tegen de avond een reservatie te maken om van het lekkerste te proeven van wat de Middellandse Zee te bieden heeft.

Oja, tot slot nog één gouden tip: kaviaar kan niet tegen metaal. Eet het dus uit een gouden, glazen of ivoren lepeltje. Geniet en houd ondertussen je ogen open…
 

Categories:vakantie reizen