Zoek de winterzon op La Palma

January 28, 2020

19 graden: dat is de gemiddelde wintertemperatuur op La Palma. Wie geen zin heeft in bevroren tenen, klamme handen of dikke mutsen, weet dat het Canarische eiland La Palma het ideale antidotum biedt tijdens de wintermaanden. Zoek de zon, wandel en geniet van een winters eiland.

Eerst even de geografische kennis op punt stellen: La Palma is het meest westelijke van de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van zuidelijk Marokko en niét te verwarren met dat andere (meer oostelijk gelegen) Canarische eiland Las Palmas de Gran Canaria. Zo, dat is dan duidelijk. En het is precies door die westelijke ligging dat La Palma zo’n heerlijk alternatief biedt aan wie een hekel heeft aan de winter.

La Palma is bij uitstek geschikt voor actieve vakantiegangers. In de winterzon is het bijvoorbeeld heerlijk wandelen. Het eilandje ligt dan ook dooraderd met een goed uitgewerkt wandelpadennetwerk. Niet minder dan 1.500 kilometer flink onderhouden paden, goed aangegeven, leiden je naar alle uithoeken van het eiland. Je maakt daarbij een onderscheid tussen een Sendero Local (een lokale lus van maximaal 15 kilometer), een Pequeno Recorrido (een kleine, lokale wandeling) en de Gran Recorrido. Die laatste is een meerdaagse wandeltocht over het eiland. Je wandelt langs de rand van een vulkaan, volgt kustpaden, en doet mooie dorpjes aan.

Een essentieel onderdeel van dit prachtige eiland is zonder twijfel het nationaal park Taburiente Caldera. Midden op het eiland gelegen, telt dit park een hele reeks toppen boven de 2.500 meter. Wie naar boven wil, moet goed uitgerust zijn: vergeet je bergschoenen niet. Het kan ook tijdens de winter, maar dan kan de temperatuur wel stevig zakken.

Wie deze winter naar La Palma wil, kan logeren in La Palma & Teneguia Princess, het grootste viersterrenresort van het eiland. Het complex is volledig toegespitst op de actieve vakantieganger. Omringd door bananenplantages heeft dit hotel zowat alles wat je kan verlangen. Van een uitgebreid fitnessaanbod tot romantische suites, een leuk aanbod voor families, een zalige spa en een gevarieerd culinair aanbod.

De combinatie van mooie natuur, warme winterzon, heerlijke wandelingen en een in een fijne oase gelegen hotel maken de keuze makkelijk voor wie deze winter weg van de koude wil.

Categories:vakantie reizen