Zuid-Tirol door een verrekijker

October 24, 2019

Zuid-Tirol combineert al wat goed is uit Italië met al het beste van Oostenrijk. Nu het herfst wordt, gaat het licht een prominente plaats opeisen in de natuur. Neem een Swarovski verrekijker en ontdek het mooiste wat Zuid-Tirol te bieden heeft: van architectuur tot natuur. En vergeet ondertussen niet te proeven!

Zuid-Tirol is prachtig. Puntige bergpieken, maar ook groene dalen die zinderen in de najaarszon. De eerste plukjes sneeuw in de hoogte, en klaterende bergbeekjes door rustige dorpjes. De imposante Dolomieten maken niet voor niets deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Net over de Italiaanse grens, in het Oostenrijkse Wattens (Tirol) ligt dan weer de hoofdzetel van luxe-optiekmaker Swarovski. Wel: geen betere manier om van al het moois uit Zuid-Tirol te genieten dan met een stevige verrekijker van Swarovski Optik in de hand. 

Wandel door de vele natuurparken die zich in de herfst op een lange winter voorbereiden. Dieren zijn naarstig in de weer met het aanleggen van wintervoorraad. Door je verrekijker voel je van bijzonder nabij hoe ze doen: een unieke belevenis. 

Een mooi voorbeeld van een natuurpark waar je je ogen in de herfst de kost kan geven, is het Naturpark Sextner Dolomiten. Van hieruit kan je al wandelend de beroemde Drie Pieken van Lavaredo bewonderen. Van ver, maar met een verrekijker ook van bijzonder dichtbij, zonder dat je ze helemaal hoeft te beklimmen. 

Om in dezelfde visuele stijl de nacht in te gaan, kan je kiezen voor de Sky Chalets rond het meer van Dobbiaco. In een glazen kubus kan je er de hele nacht door naar de sterrenhemel boven je bed staren, of naar het vlakbij gelegen Dobbiachermeer. Maar voor je onder de wol kruipt, kan je hier heerlijke Zuid-Tiroler specialiteiten op gastronomisch niveau proeven in het restaurant Seeschupfe. En dan in de wijnkelder exclusieve wijnen uitproberen. Als je nadien nog altijd geen sterretjes vanuit je bed kan zien, heb je nog altijd je Swarovski verrekijker bij de hand.

Ontdek meer over het zuiden van Tirol ›

Categories:vakantie reizen