Brussels Airlines schort tijdelijk alle vluchten op

March 17, 2020

Brussels Airlines schort met ingang van zaterdag 21 maart alle vluchten voor een periode van een maand op. Dat maakte de Belgische luchtvaartmaatschappij deze middag bekend. Op 20 april staan pas weer de eerste vluchten in de planning.

De komende dagen zullen de vluchtactiviteiten van Brussels Airlines geleidelijk en op een gecontroleerde en gestructureerde manier worden teruggeschroefd om passagiers en bemanningen naar huis te brengen.

De Belgische luchtvaartmaatschappij meldt een minimale vliegtuigcapaciteit stand-by te houden voor eventuele repatriëringsvluchten.

“We blijven de situatie op de voet volgen en overeenkomstig communiceren. Op 20 april plannen we de herstart van onze activiteiten en wensen we onze passagiers weer aan boord te verwelkomen”, zegt Brussels Airlines CEO Dieter Vranckx.

Het personeel van Brussels Airlines werkt al sinds maandag in een tijdelijk technisch werkloosheidsregime van dertig procent. Samen met de sociale partners werkt de maatschappij aan de uitbreiding van de gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid tot honderd procent voor de periode van de tijdelijke vluchtonderbreking.

Brussels Airlines werkt nog aan enkele uitzonderingen op de volledige tijdelijke werkloosheid met het oog op de repatriëringsvluchten en de heropstart van de operaties.

 

Neem contact op met je Uniglobe-kantoor

Indien je geplande vluchten had met Brussels Airlines, raden we je aan om contact op te nemen met je Uniglobe-kantoor. We evalueren samen met jou de situatie en bekijken de opties. We volgen de situatie op de voet en staan permanent in contact met onze leveranciers over mogelijke routewijzigingen, annuleringen, flexibele omboekingsvoorwaarden, uitgestelde reizen, terugbetalingen etc. We hebben alle kennis en expertise in huis om je in situaties als deze volledig te ontzorgen. Wel willen we vragen om ons zoveel mogelijk tijdens de kantooruren te contacteren zodat de 24/7 Rescue Line vlot bereikbaar blijft voor klanten die zich momenteel in het buitenland bevinden.

Hier vind je de contactgegevens van onze kantoren

 

Hou de reisadviezen van Buitenlandse Zaken in de gaten

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Zoveel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen dat geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden. Het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden. Wie zich in het buitenland bevindt neemt best contact op met zijn Uniglobe-kantoor, de ambassade of lokale autoriteiten. Buiten de kantooruren kan je terecht op onze 24/7 Rescue Line. Je vindt alle contactgegevens van je Uniglobe-kantoor en het telefoonnummer voor bijstand buiten onze kantooruren terug op je reisdocumenten.  

Hier kan je meer informatie vinden over de reisadviezen

 

Maar bovenal: stay safe en draag zorg voor je gezondheid!