Brussels Airlines verlengt kostenloze omboekingsperiode tot 31 augustus

March 23, 2020

Zoals reeds op 13 maart werd aangekondigd, kunnen klanten die tickets hadden gereserveerd voor zowel geannuleerde als niet-geannuleerde vluchten van Brussels Airlines, deze tickets behouden zonder meteen te moeten beslissen over een nieuwe reisdatum. Bestaande boekingen worden in eerste instantie geannuleerd, maar de ticket- en ticketwaarde blijven bewaard en kunnen worden omgeboekt naar een nieuwe vertrekdatum tot en met 31 december 2020. Klanten kunnen ook omboeken naar een andere bestemming.

Voorheen werd de klanten gevraagd om de luchtvaartmaatschappijen vóór 1 juni op de hoogte te brengen van hun gewenste omboekingsdatum, maar deze periode is met twaalf weken verlengd tot 31 augustus 2020. Met deze verlenging komt Brussels Airlines tegemoet aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibel te houden in de uitzonderlijke omstandigheden die worden veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.

Uiteraard worden er nog steeds geen omboekingskosten aangerekend, ongeacht het gereserveerde tarief. Indien de prijs van de nieuwe vlucht hoger ligt, door een verandering van bestemming (bv. omboeking van korte afstand naar lange afstand), verandering van reisklasse of gelijkaardig, kan een bijkomende betaling nodig zijn, maar daarop geeft Brussels Airlines 50 euro korting.

Deze regels zijn van toepassing op tickets die zijn geboekt tot en met 31 maart 2020 en met een bevestigde reisdatum tot en met 31 december 2020.

 

Samengevat

  • Passagiers kunnen tot 31 augustus 2020 beslissen over een nieuwe vertrekdatum en een andere bestemming kiezen

  • Korting van €50 voor elke omboeking

  • Klanten hoeven nu geen contact op te nemen met de klantenservice, omboeken is ook nog na de vluchtdatum mogelijk

  • Omboekingen met korting kunnen worden gedaan via je Uniglobe reiskantoor