Een huurwagen zonder zorgen

June 17, 2020

Wil je een huurauto reserveren, maar heb je toch wat vragen over bijvoorbeeld de (hygiëne)maatregelen of veiligheid? In deze FAQ helderen we alles voor je op.

Is het huren van een auto veilig?

Juist nu is een auto huren heel veilig. Je reist alleen of met je eigen gezelschap in een eigen afgesloten ruimte: de huurauto. 

Hoe is de inrichting van de verhuurkantoren?

Wij werken alleen samen met betrouwbare lokale wagenparkaanbieders die deze situatie, net als wij, uiterst serieus nemen. Zo wordt op alle verhuurkantoren de afstandsregel in acht genomen, dragen de medewerkers handschoenen en/of mondkapjes en zijn er meestal ook plexischermen geplaatst.

In de huurvoorwaarden kan je nalezen hoe het er ter plaatse aan toe gaat. Zo weet je precies wat je bij het ophalen van de huurauto kunt verwachten.

Worden de huurauto's extra goed schoongemaakt?

Jazeker. Uiteraard worden alle huurauto’s na elke klant grondig gereinigd en worden met name de zogenaamde high touchpoints, zoals het stuur, de versnellingspook en de autosleutel extra gedesinfecteerd.

Kan ik zelf iets doen om de autohuur veiliger te maken?

Zelf kun je het ophalen van je huurauto nog zorgelozer en veiliger maken door te kiezen voor:

Vooraf online registreren: kies je voor onze online check-in, dan registreer je je vooraf en ligt het ingevulde huurcontract ter plaatse voor je klaar. Je hoeft bij aankomst het huurcontract niet meer in te vullen en dat scheelt tijd. Zo heb je minder contact met medewerkers en zit je voordat je het weet op de weg.

Wachtrij overslaan: in deze tijd sla je een eventuele wachtrij liever over. Met deze service hoef je je over een eventuele wachtrij geen zorgen te maken, want je kunt ter plaatse gebruikmaken van een speciale Fastlane. Zo breng je minder tijd door in het verhuurkantoor.

 

Met hoeveel personen mag ik in de huurauto?

In verschillende landen geldt er een afstandsregel. Dat betekent dat als je niet met een gezin met kinderen reist, je afstand dient te houden. Deze regel geldt ook in de huurauto. Houd daar dan ook rekening mee bij het reserveren van je huurauto.

De regels verschillen per land en kunnen tussentijds ook wijzigen. Check voor vertrek goed wat voor regels er gelden op je vakantiebestemming op: pagina Op reis in het buitenland.

Op dit moment zijn de regels van Griekenland en Italië bekend bij ons: 

Griekenland:

Reis je met personen van buiten je gezin:

- Huurauto met maximaal 5 zitplaatsen: 1 bestuurder en 1 passagier toegestaan
- Huurauto met maximaal 7 zitplaatsen: 1 bestuurder en 2 passagiers toegestaan
- Huurauto met 8 of 9 zitplaatsen: 1 bestuurder en 4 passagiers toegestaan

Reis je met je gezin: dan zijn deze regels niet van toepassing. Je hoeft in de huurauto geen mondkapje te dragen en geen afstand te houden. 

Let op: bij gebruik van de shuttleservice naar het station van de huurauto is het dragen van een mondkapje in de shuttlebus verplicht.

Italië:

Reis je met personen van buiten je gezin: 

- De stoel naast de bestuurder dient altijd vrij te blijven
- Wanneer de passagiers een mondkapje dragen, mogen er 1 tot 2 personen per rij plaatsnemen
- Worden er geen mondkapjes gedragen, dan is slechts 1 persoon per rij toegestaan

Dit betekent dat in een huurauto met 5 zitplaatsen maximaal 3 personen mogen plaatsnemen.

Reis je met je gezin: dan zijn deze regels niet van toepassing. Je hoeft in de huurauto geen mondkapje te dragen en geen afstand te houden. 

Moet ik in de huurauto een mondkapje dragen?

De maatregelen kunnen per bestemming verschillen. We raden je aan om zelf goed te checken wat voor regels er in jouw vakantieland gelden: hier vind je meer informatie

Reis je met personen van buiten je gezin: dan ben je óók in de huurauto verplicht om afstand van elkaar te houden en soms ook om een mondkapje te dragen. De bestuurder hoeft geen mondkapje te dragen. Als je een mondkapje draagt, dan mag je met twee personen plaatsnemen op de achterbank zitten.

Reis je met je gezin: dan is het niet verplicht om een mondkapje te dragen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste huurauto? Neem dan contact op met je vertrouwde Uniglobe Travel Consultant

 

met dank aan onze partner Sunny Cars voor deze informatie