Hou deze 5 websites met actuele reisinformatie zeker in de gaten

June 12, 2020

De afgelopen weken regende het positief nieuws. Grenzen gaan open, luchtvaartmaatschappijen vliegen opnieuw, hotels maken zich klaar voor de zomer, … Maar het is niet altijd evident om te achterhalen wat nu de actuele status is per bestemming. Wij selecteerden 5 actuele bronnen, die je mee verder op weg kunnen helpen.

 

IATA

Op de website van de International Air Transport Association (IATA) vind je een handige overzichtskaart met details over de reisbeperkingen per land, die ook door luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt. De gegeven informatie beschrijft de situatie zoals ze actueel is, maar geeft bijvoorbeeld niet aan vanaf welke datum er versoepelingen aankomen.

Bezoek de website

 

Travel-19

Wil je je informatie graag op basis van een kort gesprek met een chatbot? Neem dan zeker een kijkje op deze website. Via enkele gerichte vragen krijg je in een mum van tijd exact die informatie die je zoekt. Ervaring leert dat de restart knop soms handig kan zijn. Je komt onder andere te weten wat de reisrestricties zijn, of je vlucht nog operationeel is en wat de eventuele annuleringsvoorwaarden zijn.

Bezoek de website

 

Europese Commissie

Robuuste en betrouwbare informatie op het ogenblik van publicatie, maar niet altijd even actueel. Zo wordt op het moment dat we dit schrijven voor België nog niets gemeld over het openen van de grenzen, maar wordt verwezen naar info-coronavirus.be. Deze site bevat wel heel veel handige links naar de officiële bronnen van de verschillende lidstaten.

Bezoek de website

 

Reisadviezen van Buitenlandse Zaken

Dit is de meest officiële bron. De site geeft voor de meeste landen een goed overzicht van de geldende corona-maatregelen. Maar het belangrijkste is het officiële reisadvies dat zeer bepalend is. Nu er verschillende versoepelingen zitten aan te komen wordt de site weer regelmatig bijgewerkt.

Bezoek de website

 

VRT Nieuws

Zeer informatieve website met actuele gegevens over de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Soms is er ook al informatie te vinden die nog niet officieel werd bevestigd, maar wel zeer waarschijnlijk is. De informatie wordt echt gebracht met het oog op de reiziger.

Bezoek de website

 

Je vertrouwde Uniglobe reisagent

En uiteraard kan je ook bij ons terecht. Wij helpen je graag verder!