Positief nieuws uit de luchtvaart

May 21, 2020

Ook deze week hebben we het belangrijkste positieve nieuws uit de luchtvaartwereld voor je samengevat. Het blijft nu alleen nog wachten op groen licht van onze overheid, maar de luchtvaartsector toont in ieder geval weer stilaan de nodige ambitie.

 

Brussels Airlines

Brussels Airlines kondigde aan dat het vanaf 15 juni verschillende vluchten wil heropstarten. Het bestemmingenportfolio en volledige aanbod zal in de komende dagen worden gecommuniceerd en zal afgestemd zijn op de behoeften van zowel de zakelijke als de vrijetijdsreizigers, met bestemmingen in o.a. Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Portugal en Spanje.

 

Air Serbia

Air Serbia hervat eind mei de vluchtuitvoering naar een select aantal bestemmingen. In eerste instantie wordt alleen op kleine schaal binnen Europa gevlogen, maar begin juni wordt ook New York weer aan de dienstregeling toegevoegd.

 

Finnair

Finnair hervat vanaf juli geleidelijk haar langeafstandsvluchten, als eerste naar de belangrijkste Aziatische bestemmingen. Ook wordt het aantal vluchten binnen Europa opgevoerd. De Finse luchtvaartmaatschappij verwacht in juli op dertig procent van de normale capaciteit te zitten.

 

KLM

KLM gaat vanaf 6 juni weer vluchten uitvoeren naar Athene. Het zou gaan om 5 vluchten per week. KLM volgt hierbij het voorbeeld van dochtermaatschappij Transavia en zustermaatschappij Air France. Vanaf 15 juni staat Griekenland weer open voor toeristen en KLM kan helpen het vervoer naar het land op gang te brengen.

 

Air France

Air France voert het aantal Europese en intercontinentale vluchten de komende periode op van 5 naar 15 procent van de oorspronkelijke dienstregeling. Daarbij wordt gebruik gemaakt van slechts 75 van de in totaal 224 vliegtuigen in de vloot, zo meldt de Franse luchtvaartmaatschappij.

 

Eurowings

Het Duitse Eurowings heeft steeds meer vertrouwen in een aantrekkende markt, ondanks de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij breidt daarom het aantal Europese vakantievluchten en zakenroutes vanaf Düsseldorf Airport in juni nog verder uit.

 

Delta Air Lines

Delta Air Lines hervat in juni de vluchtuitvoering tussen New York JFK en Schiphol. De Amerikaanse KLM-partner bouwt het aantal overzeese vluchten tijdens de coronacrisis voorzichtig uit. Schiphol werd reeds verbonden met Atlanta en Detroit.

 

Etihad Airways

Etihad Airways heeft het speciale vluchtschema verder uitgebreid. De maatschappij vloog al op verschillende bestemmingen, waaronder Schiphol en Brussel, maar daar komen nu onder meer Belgrado, Dublin, Genève, Milaan, Parijs en Toronto bij.

 

Air Canada

Air Canada wil in juni een groot aantal internationale vluchten hervatten, mits de reisrestricties het toelaten. Het is de bedoeling dat de Canadese maatschappij vanaf 24 juni weer dagelijks tussen Schiphol en Toronto vliegt. Ook Brussel staat op de planning.

 

LOT

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT hervat vanaf juni voorzichtig de vluchtuitvoering. De eerste twee weken wordt er alleen nog binnenlands gevlogen, en er zijn maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Transavia

Transavia wil vanaf 4 juni weer gaan vliegen naar diverse Europese vakantiebestemmingen. Het gaat om populaire toeristenoorden in Griekenland, Portugal en Spanje. Volgens de vakantievlieger is er een groeiende belangstelling onder reizigers om weer te vliegen.

 

Brussels South Charleroi Airport

Brussels South Charleroi Airport gaat met ingang van 15 juni weer open voor commerciële vluchten. De tweede luchthaven van België sloot op 24 maart de deuren voor alle commerciële vluchten. Na bijna drie maanden zal Charleroi weer passagiers kunnen verwelkomen.

 

EasyJet

EasyJet is van plan op 15 juni een beperkt aantal vluchten te hervatten. Het gaat voornamelijk om binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Verdere routes worden de komende weken aangekondigd naarmate de vraag van klanten toeneemt en lockdownregels in Europa worden versoepeld.

 

Condor

Condor hervat eind juni de vluchtuitvoering richting 29 zonbestemmingen. Er wordt gevlogen vanaf diverse Duitse luchthavens, waaronder het onder Nederlanders populaire Düsseldorf Airport. “Je kunt niet via een videoconferentie op vakantie”, aldus topman Ralf Teckentrup.

 

Lees hier ook het luchtvaartnieuws van afgelopen week