Wat kunnen we leren van deze crisis op gebied van zakenreizen?

May 21, 2020

Deze crisis is zo allesomvattend en diepgaand, dat hij nog lang zijn sporen zal nalaten. In de media horen we dagelijks welke uitdagingen ons nog te wachten staan. Het verschil tussen essentieel en niet-essentieel is ook pijnlijk duidelijk geworden. Bij Uniglobe zijn we ervan overtuigd dat er ook enkele blijvende trends zullen ontstaan als het op boeken van je zakenreizen aankomt.

 

TREND 1: Efficiënte bedrijfsprocessen

 

 

Vele bedrijven houden nu hun interne bedrijfsprocessen tegen het licht. Daar waar onvoldoende toegevoegde waarde wordt gecreëerd, wordt een efficiëntieslag doorgevoerd. Om dit gedegen te doen worden nu werkelijk alle factoren en “verborgen” kosten en tijdverslinders mee in rekening genomen.

 

Dit geldt net zo goed voor het boeken van zakenreizen. Bij vele bedrijven is dit vaak een omslachtig en tijdrovend proces. Het boeken van de zakenreizen wordt toegewezen aan een intern vertrouwenspersoon, die het er naast de reguliere taken moet bijnemen. Daarnaast wordt dikwijls ook nog direct online geboekt. Zolang alles goed gaat vormt dit zelden een probleem, maar bij onverwachte wijzigingen, overboekingen of calamiteiten ontstaat er chaos en stresssituaties, gepaard met extra kosten. De repatriëring van passagiers tijdens de COVID-19 uitbraak bijvoorbeeld is hier opnieuw een levend bewijs van.

 

Bij Uniglobe bieden we een gepersonaliseerde en multidisciplinaire aanpak om je zakenreisbeleid zo efficiënt mogelijk in te richten.

 

TREND 2: Technologie en afstandswerken

 

 

Technologie heeft zich helemaal ingeburgerd en is zelfs levensnoodzakelijk gebleken om de economische activiteit draaiende te houden, al was het op een lager pitje. Afstandswerken is het nieuwe normaal geworden en zal allicht verder een rol blijven spelen in de zoektocht naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Ook sommige zakenreizen zullen hierdoor vervallen, al blijft een fysieke meeting nog steeds de beste manier om resultaten te boeken of een belangrijke deal te sluiten.

 

Ook voor het boeken van je zakenreizen hoef je heus niet meer op verplaatsing of je telefoon te nemen. Met ons nieuwe platform Ubi (Uniglobe Booking Intelligence) boek je je zakenreizen voortaan gemakkelijk online via je pc of smartphone via één gebruiksvriendelijke interface. Je hebt toegang tot het grootste aanbod aan vluchten, hotels en huurwagens tegen haarscherpe tarieven. Dat gebeurt allemaal in een digitale omgeving waarin je travel policy – die we indien gewenst samen met jou opstellen - geïntegreerd kan worden. De goedkeuringsprocessen verlopen gemakkelijk en transparant.  

 

Lees hier hoe Ubi ook jou kan helpen

 

TREND 3: Het belang van persoonlijk contact en service

 

 

Meer dan ooit zijn we gaan beseffen hoe belangrijk persoonlijk contact is op de momenten die ertoe doen. Door de langdurige lockdown weten we dat technologie absoluut nuttig, maar lang niet heiligmakend is.

 

Bij Uniglobe vind je steeds een persoonlijke travel consultant achter het Ubi platform. Via de geïntegreerde chatfunctie kan je gemakkelijk reservaties of boekingen uitwisselen en kan je rekenen op de nodige ondersteuning. Zo kan je travel consultant je boekingen nog even controleren of eventuele opportuniteiten aan je voorstellen. Bij hele complexe zaken kan je het ook volledig aan de experten overlaten. Met een netwerk van 15 kantoren in België is onze service steeds nabij!