Het vluchtverkeer komt verder op gang

June 04, 2020

Verschillende luchtvaartmaatschappijen breiden hun aanbod uit vanaf Brussels Airport of luchthavens in de buurt. Er beweegt veel op Europees niveau, maar ook het intercontinentale vluchtverkeer komt stilaan weer in beweging.

 

Wizz Air

Wizz Air is maandag van start gegaan met vluchten vanaf Brussels Airport. De luchthaven wordt vanaf nu vijf keer per week aangevlogen vanaf Boedapest. De budgetmaatschappij vloog al naar de Hongaarse hoofdstad vanaf Charleroi Airport. In juli vliegt de budgetmaatschappij ook naar Milaan Malpensa (dagelijks) en de Albanese hoofdstad Tirana (drie keer per week) vanaf Eindhoven Airport.

 

KLM

KLM wil het aantal bestemmingen binnen Europa in juli meer dan verdubbelen ten opzichte van de maand mei. Volgens topman Pieter Elbers moeten er straks minstens zestig Europese bestemmingen in de dienstregeling zijn opgenomen. Op sommige routes gaan ze weer meerdere keren per dag vliegen.

 

United Airlines

United Airlines hervat in juli een kwart van haar normale vluchtschema. Onderdeel van het nieuwe routenetwerk zijn Brussel, Buenos Aires, Delhi, Dublin, Hongkong, Lima, München, Seoel, Singapore, Tokio en Zürich. De maatschappij pakt ook een aantal routes op richting het Caribisch Gebied, waaronder Aruba.

 

Air Europa

Air Europa vliegt vanaf 15 juli weer van Madrid naar Schiphol en Brussels Airport. De Spaanse luchtvaartmaatschappij pakt het binnenlandse en internationale vliegverkeer weer op, nu de reisbeperkingen worden versoepeld.

 

EasyJet

EasyJet vliegt met ingang van 1 juli weer vanaf Schiphol. Uiteindelijk moet de luchthaven per augustus met 35 bestemmingen verbonden worden. Eerder kondigde de budgetmaatschappij al aan vanaf 15 juni een beperkt vliegschema uit te voeren binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië doordat de reisbeperkingen afnemen.

 

Iberia

Iberia start vanaf 1 juli een groot deel van het Europese netwerk weer op met routes naar Athene, Brussel, Dubrovnik, Geneve, Lissabon, Milaan, München, Porto, Rome, Stockholm, Venetië en Zürich.

 

Singapore Airlines

Singapore Airlines vliegt vanaf volgende week weer met passagiers van en naar Schiphol. Dat gebeurt aanvankelijk met een sterk uitgedund vluchtschema: twee keer per week met een Airbus A350-900. De eerste vlucht vertrekt op 9 juni naar Nederland.

 

Malta

De internationale luchthaven van Malta is per 1 juli weer open voor passagiersvluchten. Belgische reizigers moeten echter nog even wachten tot ze weer tot het eiland worden toegelaten, zo blijkt uit een lijst van ‘veilige’ landen die is opgesteld door de lokale overheid.

 

Londen City Airport

Londen City Airport opent eind juni weer de deuren voor commercieel vliegverkeer, zo heeft de luchthaven woensdag onthuld. Aanvankelijk zullen er naar verwachting alleen binnenlandse vluchten van gebruikmaken, maar vanaf begin juli ook internationale.

 

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport kan vanaf 18 juni weer passagiers verwelkomen. Transavia is de eerste maatschappij die bekendgemaakt heeft weer vanaf de luchthaven te vliegen, met de hervatting van de routes naar Malaga, Alicante, Ibiza, Girona, Faro en Split.

 

Transavia

Transavia heeft een forse uitbreiding van het vluchtschema aangekondigd voor de week vanaf 18 juni, met meer dan twintig bestemmingen extra. Ook vliegt de prijsvechter weer vanaf Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

 

Vluchten naar China

China staat met ingang van 8 juni wat meer vluchten van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toe. Ondernemingen die tot nu toe nog niet naar China mochten vliegen, kunnen één stad in het land kiezen waarnaar ze één keer per week mogen vliegen. Aan groei van het aantal frequenties zijn strenge eisen verbonden.

 

Etihad en Emirates

De Verenigde Arabische Emiraten hebben besloten om weer transferpassagiers te verwelkomen op de grootste luchthavens van het land. Hierdoor gaat Emirates op korte termijn het vluchtschema uitbreiden en biedt Etihad weer reguliere doorverbindingen aan.

 

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic gaat vanaf 20 juli weer passagiersvluchten uitvoeren. In eerste instantie gebeurt dat op beperkte schaal, met vluchten vanaf thuisbasis Londen Heathrow naar New York JFK, Los Angeles, Orlando, Hongkong en Shanghai.

 

Air Transat

Het ziet ernaar uit dat Air Transat door de herstart van een drietal lijndiensten vanaf begin juli weer naar Schiphol en Brussels Airport komt. Vanaf Schiphol zou de Canadese maatschappij naar Vancouver en Toronto willen gaan vliegen, terwijl Brussel weer een verbinding met Montreal krijgt.

 

Lufthansa Group

De Lufthansa Group heeft weer een uitbreiding van het vluchtschema aangekondigd. De Duitsers, die een maand geleden nog zo pessimistisch waren, melden nu dat in september 90 procent van de Europese routes hersteld is. Intercontinentaal gaat het om 70 procent.

 

Hulp nodig om door de bomen het bos weer te zien?

Raadpleeg je vertrouwde Uniglobe reisadviseur of business travel consultant

 

 

 

Lees hier ook het belangrijkste luchtvaartnieuws van afgelopen weken