Experience: themareizen voor wie van actieve vakanties houdt


Bij UNIGLOBE Travel staat een team van gepassioneerde reisexperten voor u klaar om voor u de reis samen te stellen die het beste bij u past. Ons wereldwijd netwerk en onze jarenlange ervaring laten ons toe u de meest spannende excursies aan te bieden. We putten uit onze eigen reiservaringen en deze van de UNIGLOBE-medewerkers wereldwijd om u de mooiste plekken op aarde te laten ervaren. Tropische jungles in Zuid- of Midden-Amerika, woestijnen in Azïe, de savannes in Afrika en zoveel meer: onze excursies op maat laten u elk continent ontdekken.

Met de privéjet naar je cruisehaven

Seabourn is één van de meest luxueuze cruise rederijen ter wereld. ‘Ultraluxe cruises’ brengen je van weektrips in de Caraïben over Oceaanoversteken naar wereldrondreizende lange zeetochten van meer dan honderd dagen. Alleen: hoe raak je in de vertrekhaven? Voortaan kan dat in stijl en luxe met een privéjet. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Lees meer

Mijn Reisverhaal - Gorilla’s, genocide en dienstbaarheid

Wendy Weymans, business travel consultant bij 4Xtravel, trok deze zomer met Joker naar Centraal-Afrika. Van de genocidememorial in Rwanda naar de begraafplaats van Dian Fossey, en een dag dienstverlening in een lokale community: twee weken onderdompeling die ze niet snel zal vergeten.

Lees meer

Ongefilterd puur op de Faeröer

Achttien wonderlijke basaltklompen ergens tussen Schotland, IJsland en Noorwegen, verloren in de Atlantische Oceaan en bewoond door zo’n vijftigduizend afstammelingen van de Vikings die ooit deze groene eilanden bevolkten en de archipel z’n naam gaven: de schapeneilanden. Deze eilanden, midden in de oceaan en de eenzaamheid voorbij, lenen zich tot een buitengewone autovakantie.

Lees meer

 

De Groene hel van IJsland

De IJslandse Hooglanden behoren tot Europa’s spectaculairste routes. Slechts twee tot drie maanden per jaar geopend en 4x4 verplicht! A next-level experience.

Authentiek 4x4-genot op openbare wegen, het is nog amper te vinden. Maar hier in IJsland kan je pakweg twee à drie maanden per jaar terecht op weg F208, een off-roadroute in het zuiden van het machtige vulkaaneiland.

Lees meer

 

Een rondje meesterlijke Aussie-isolatie

Wie Australië eens eigenzinnig anders wil zien – en dan vooral doorspekt met een vleugje avontuur- reist van Perth naar Perth: een round trip in wijzerzin via een strook outback, een ruige surfkustlijn en een befaamde wijnregio – met de meest sexy badplaats van West-Australië als dessert. Niet minder dan 2800 km onversneden Aussie-plezier. Ongegeneerd twee weken lang van wild Zuidwest-Australië proeven.

Lees meer

 

Polair genot

De drang om de laatste ruige plekjes op deze planeet te ontdekken gecombineerd met de jacht op poolijs, voor het verdwijnt, brengt steeds meer reizigers naar Spitsbergen, de grote witte wildernis, de diepvries van Europa. Een rit van de hoofdstad Longyearbyen naar de Russische nederzetting Barentszburg is het summum.

Lees meer

 

Klein en zeer fijn

Wie na de adembenemende Trollstigen (de trollenladder, een vijf kilometer lange serpentine van asfalt in het westen van Noorwegen) op zoek is naar rust en minimalisme, en niet afkerig is van iets écht anders op hotelgebied, is in het perfect gecamoufleerde Juvet Hotel aan het juiste adres.

Lees meer

 

 

'Goeie vibes' op safari in Tanzania

Dieren in hun natuurlijke habitat kunnen aanschouwen, heeft net die extra dimensie om de reis naar Oost-Afrika te verantwoorden: een hoge wauw-factor, gekoppeld aan adrenaline en weidse landschappen. Onze tieners zien één verklaring waarom we zoveel dieren live mogen aanschouwen: ‘Wij hebben gewoon de goeie vibes’.

Lees meer

 

Ervaar de stilte in de Rub al-Khali-woestijn

Met zijn 650.000 km2 is de Rub al-Kahli één van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Het Lege Kwartier, zoals de woestijn ook wordt genoemd, strekt zich uit over Abu Dhabi, Oman, Jemen en Saoedi-Arabië. Het kwik klimt er tot boven de 55°C en duintoppen reiken er hoger dan de Eiffeltoren. 

Lees meer

 

 

Pura Vida in Costa Rica

Costa Rica staat bekend omwille van de uitbundige natuur en de rijke biodiversiteit. Dit groene paradijs nodigt de bezoekers uit tot avontuurlijk rondreizen. Pura Vida (het pure, zuivere leven) noemen de Tico’s het zelf. U kiest zelf op welke manier je Costa Rica écht wil beleven.

Lees meer