Taste: themareizen voor foodies
 

Voor de fijnproevers onder ons hebben de reisexperten van UNIGLOBE een ruim aanbod aan gastronomische reisbestemmingen in petto. Puttend uit de eigen reiservaringen en deze van de lokale UNIGLOBE-medewerkers uit het wereldwijde franchisenetwerk nemen we u mee naar de meest exclusieve en originele plaatsen ter wereld. Plaatsen wereldwijd waar u ten volle kunt genieten van de lokale keuken, waar u de heerlijkste wijnen kunt degusteren en de heerlijkste gerechten kunt proeven.

 

De zoetste kerstmarkt vind je in Celle

December is de maand van de kerstmarkten. Een bezoek aan zo’n kerstmarkt is altijd opnieuw een gelegenheid om zonder gêne te proeven van de lekkerste dingen die een winterse stad in petto heeft. Een aanrader voor komende Kerst: de markt van het Duitse Celle in Nedersaksen.

Lees meer

 

Wijnwandelingen in Zwitserland

De herfst is bij uitstek de geschikte periode om te wandelen. Evenzeer is het de tijd waarin de druiven geoogst worden en wijn gemaakt. Combineer die twee en trek op wijnwandeling in Zwitserland. Het land produceert heerlijke, vaak nog niet zo bekende wijnen. Breng daar al wandelend verandering in.

Lees meer

 

Stappen voor snoepers in Oostenrijk

Ken je Oostenrijk van zijn schnaps, schnitzels en Kaiserschmarrn? Snoep een week lang van al wat lekker is tijdens één van de vele wandelingen van de ‘Via Culinaria’ in het Oostenrijkse Salzburgerland. Eten zonder bij te komen? Wij testen het uit!

Lees meer

 

Wijn als bestemming

Onder de dure aarde van Toscane ligt sinds enkele jaren een ondergrondse stad van wijn verstopt. Het indrukwekkende complex is eigendom van de familie Antinori en omvat onder meer een museum, een bibliotheek, een restaurant (uitsluitend lunch), een winkel en een opslagruimte voor 2000 vaten die er gekoeld rusten. 

Lees meer

 

Visjes kopen in Tokyo

Een van de meest fascinerende marktplekken in de metropool Tokio is ongetwijfeld de vismarkt van Tsukiji. U moet er heel vroeg voor uit de veren, maar deze ervaring is dat waard. En vooral: wacht niet te lang, want in het najaar van 2018 verhuist de markt naar een andere locatie.

Lees meer

 

 

 

Proeven van Kopenhagen én Noma

De Deense hoofdstad biedt haar bezoekers meer dan één uitdaging. De ligging aan de waterkant en de kleine, charmante stadskern maken rondkuieren, te voet of met de fiets, tot een leuke ervaring. Tegelijkertijd speelt Kopenhagen ook een prominente rol inzake moderne architectuur, design en gastronomie.

Lees meer

Rioja: wijn en bodega’s met een moderne twist

De Noord-Spaanse regio Rioja associeert u steevast met een stevige rode wijn, en terecht. Maar de dynamiek die de wijnbouw in zijn diverse geledingen tentoonspreidt, loont de moeite om er eens op verkenning te gaan.

Lees meer