On the Road: themareizen voor fans van veelzijdige roadtrips

 

U wil optimaal genieten van alle natuur en cultuur om u heen? Bij UNIGLOBE Travel staat een team van ervaren reisprofessionals voor u klaar met een ruim aanbod aan originele en leuke roadtrips. Dankzij onze selectie van de mooiste rondreizen kan u elk continent verkennen op uw eigen tempo.

Zuid-Tirol door een verrekijker

Zuid-Tirol combineert al wat goed is uit Italië met al het beste van Oostenrijk. Nu het herfst wordt, gaat het licht een prominente plaats opeisen in de natuur. Neem een Swarovski verrekijker en ontdek het mooiste wat Zuid-Tirol te bieden heeft: van architectuur tot natuur. En vergeet ondertussen niet te proeven!

Lees meer

De woestijn van Kaapstad

De Kleine Karoo vormt een logische extensie van een Kaapstadreis Wanneer de vergezichten over de blauwe en warme Indische Oceaan lonken, wacht de Kleine Karoo, een van de meest bereisde routes van Zuid-Afrika.

Lees meer

Het superlatief op sporen

Geen historische luxetrein spreekt zo tot de verbeelding als de exclusieve ‘Oriënt-Express’, het icoon onder de treinen, het nec plus ultra qua treinreizen, sporen als in vervlogen tijden.

Lees meer

 

Anders door Firenze

Voor wie deze fantastische stad al eens gezien heeft, maar haar opnieuw en op een andere manier wil ontdekken, heeft de Vlaamse gidse Sophie D’Haese een letterlijk en figuurlijk apart dagprogramma ontwikkeld...

Lees meer

 

Don’t mess with Texas, folks

Wie dol is op onvervalste Amerikaanse roadtrips, moet eens aan Texas denken. “Take me home, country roads.”

Hit the road, Jack! Na zes uur 's avonds is het centrum van Dallas verlaten. De betaalparkings zijn leeg, de highways overvol. Alleen op de hoek van Elm Street slenteren onder een loden avondzon nog enkele bejaarde Amerikanen, op zoek naar de tastbare locatie waar op  22 november 1963 president John F. Kennedy werd neergeschoten.

Lees meer

 

Rondreis Noord Vietnam

In november kreeg ik de kans het wondermooie Vietnam te ontdekken. Ik maakte van een studiereis een persoonlijke reis om weer een nieuwe bestemming te leren kennen. In dit reisverhaal vertel ik je over de hoogtepunten van noord Vietnam!

Lees meer

 

 

Indrukwekkend Schotland

15 juni was het eindelijk zo ver, de reis waar we zo lang hadden naar uitgekeken! We vlogen met Brussels Airlines naar Edinburgh en installeerden ons in het Cairn hotel voor twee nachten. Edinburgh is een heel gemoedelijke en overzichtelijke stad. We bezochten natuurlijk Edinburgh Castle en wandelden op de Royal Mile. Wat de eerste avond zeker niet mocht ontbreken, waren een heerlijke Fish ’n Chips en een pittige whisky! Eten en drinken zijn trouwens vrij goedkoop in Schotland. Maar we waren hier vooral voor de natuur, dus haalden we de huurwagen op die we bij Sunny Cars gereserveerd hadden en trokken richting Highlands.

Lees meer

 

 

California dreamin’ on Highway 1

Een populaire route onder Amerika-liefhebbers is de California State Route 1, ook wel Highway 1 genoemd. Deze adembenemende kustweg slingert zich bijna drieduizend kilometer langs de Grote Oceaan. De meeste reizigers beperken zich tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco, een 700 kilometer lange strook die je langs mooie vergezichten en ruige kusten brengt.

Lees meer

 

 

 

 

Langs de Portugese ‘Route 66’

Route 66 in Portugal? Jawel, de Estrada Nacional 2 voert je van noord naar zuid door een van Europa’s charmantste bestemmingen, Portugal. De route start in Chaves aan de Spaanse grens en slalomt doorheen het land om 750 km zuidelijker te eindigen in Faro.

Lees meer