Relax: themareizen voor wie nood heeft aan 100% ontspanning

Bent u toe aan absolute rust om even bij te komen van alle dagelijkse stress? Ziet u uzelf al genieten op een hagelwit strand met wuivende palmbomen of heerlijk relaxen in een wellness-resort? De UNIGLOBE reisexperten zullen u met plezier helpen bij het uitzoeken van de heerlijkste relaxvakanties waar ook ter wereld. We nemen u mee naar de mooiste en meest ontspannende plaatsen en zorgen ervoor dat u met volle teugen kunt genieten en de batterijen weer opladen.

Thaïland biedt de beste wellness

'Yoga voor luiwammesen’: het is een gemeenplaats die onrecht doet aan wellness in Thaïland. Thaïland is bekend als een land waar je eindeloos kan relaxen en genieten. Niet te verwonderen dat je hier van de allerbeste aanbiedingen op wellnessvlak kan genieten. Omdat kiezen moeilijk is, doen we graag een aantal suggesties

Lees meer

 

Winters ontstressen in Tirol

De winter klopt aan de deur. Laat hem binnen! Zie hem niet als een periode van koude, donkerte, guur weer en gladde wegen. Zie hem wél als een periode om volledig te ontstressen tijdens een winterweek in Tirol. Skiën, dat zeker. Maar ook: ontspannen. In Tirol vind je daar de ideale adresjes voor!

Lees meer

 

Glijden over de Mekon

Op zich is de Mekong zélf al een legendarische rivier. Bijna 5.000 kilometer lang, stroomt de rivier van Tibet door China, Laos, Thaïland, Cambodja om uiteindelijk in zuidelijk Viëtnam in de Zuid-Chinese Zee te monden. Cruisen over deze rivier vol geschiedenis en leven wint aan populariteit. Dat doe je best met een cruisemaatschappij die qua maat en insteek past bij het broze, rijke, trage leven dat Zuid-Azië kenmerkend maakt.

Lees meer

 

Niksen in paradijselijke baaien van Kroatië

Natuurlijk kan je thuis lekker niksen. Maar in de paradijselijke baaien van het bloedmooie Kroatië gaat dat ‘dolce faniente’ net een stukje makkelijker. We geven je graag de beste baaien mee om diepgaand te ontspannen. Al dan niet door er met een zeilboot heen te glijden…

Lees meer

 

Zweten bij de Russen: banja in Sint-Petersburg

Wil je de echte Russische ziel doorgronden, dan moet je een banja meemaken. De Russische variant van de Finse sauna is intenser, straffer en zonder poespas. In Sint-Petersburg, je ideale bestemming voor een heerlijke citytrip, kan je een dag lang genieten in de Yamskiye Bani. Een zweterige maar ook onvergetelijke ervaring.

Lees meer

 

Tai Chi cruise in de Ha Longbaai

Tai Chi is een van de oudste Chinese bewegingskunsten. En de Ha Longbay is een van de mooiste stukjes zee tussen China en Viëtnam. Combineer beide en je hebt een Tai Chicruise die je diep doet relaxeren.

Lees meer

 

De zonnigste Alpenterrassen in Zwitserland

Wintersporters hebben nog luttele weken om van de Alpijnse bergen te glijden en van een welverdiend après-skiterras te genieten. Maar niet getreurd: heel wat van die perfecte winterse terrassen op en langs de pistes zijn ook tijdens de zomer een heerlijke plaats om te toeven en te relaxen. We geven je graag de beste Alpenterrassen in Zwitserland mee, ter inspiratie!

Lees meer

 

Mijn reisverhaal - Het drijvende dorp

Alles mogen en niets moeten. Weg van de aarde, kabbelend op het ritme van de immens-blauwe Middellandse Zee. Yves ging met vrouw en tienerkinderen proeven van een cruise over de Middellandse Zee, georganiseerd door Norwegian Cruise Line.

Lees meer

 

Blootvoets Groningen

Niks zo ontspannend als een langzame, korte wandeling bij het ochtendgloren. Nòg zaliger wordt het als je dat blootvoets doet. In Opende, hoog in Noordelijk Nederland, slenteren we ons een ochtend bijna weer in slaap langs een blotevoetenwandelpad. Of in het lokale taaltje: ‘’t Blôde Fuottenpaad’. Zen met de voeten!

Lees meer

 

Welkom in het Paradijs: De Seychellen

Met een klein groepje reisagenten hebben we het voorrecht deze prachtige bestemming te gaan ontdekken. Vanuit London Heathrouw vliegen we in 10 uur naar Mahe, een zeer comfortabele vlucht met de nieuwe Dreamliner van British Airways. Een aansluitende vlucht van amper 15 minuten brengt ons op het eiland Praslin.

Lees meer

 

 

 

Dichtbij onthaasten en herbronnen met een weekendje wellness

Onthaasten, de stress van u af laten glijden, uw lichaam alle rust gunnen en volledig zen worden. Een wellness-weekend of een relax-midweek maken steeds meer deel uit van ons vrijetijdspatroon.

Lees meer

 

Hotels zonder kinderen waren nog nooit zo populair

Vliegvakanties met een hotel waar alleen volwassenen kunnen logeren zijn steeds meer in trek. Op dit ogenblik zouden al één op vijf hotels van grote ketens ‘adult only’ aanbieden. Deze vakantiehotels winnen vooral bij mensen die op zoek zijn naar rust aan populariteit. 

Lees meer

 

 

Stranden op Mauritius: voorproefje van het aards paradijs

Een vakantie op Mauritius betekent vooral zon, zee en strand. Met zijn hagelwitte zandstranden, azuurblauwe lagunes en wuivende palmbomen benadert Mauritius het droombeeld van het aards paradijs. Geen wonder dat het exotische eiland vooral in trek is bij strandliefhebbers en honeymooners. 

Lees meer